Skip to content
Home » Storytelling onderzoek 1,5 meter samenleving

Storytelling onderzoek 1,5 meter samenleving

  Na de eerst Coronagolf werd de samenleving langzaam weer op gang gebracht. Organisaties moesten opnieuw invulling geven aan het houden van een veilige afstand tot elkaar in de 1,5 meter maatschappij. Dit brengt allerlei uitdagingen met zich mee, waaronder op het gebied van samenwerking met collega’s. En tegelijkertijd biedt het ook kansen om dingen anders te gaan doen, bijv. door de inzet van digitale samenwerkingtools.

  Sensire vroeg MDesignThinking in kaart te brengen wat de ervaringen en behoeften waren van op afstand samenwerken bij Sensire medewerkers tijdens de eerste Coronagolf. Om vanuit deze inzichten vervolgens een visie te ontwikkelen en advies uit te brengen op (digitale) collegiale samenwerking in een 1,5 meter samenleving.

  In een eerste fase van het project zijn met een storytelling onderzoek 100± verhalen bij medewerkers opgehaald die inzicht gaven in ervaringen, frustraties, pijnpunten en voordelen van samenwerken op afstand. Deze inzichten zijn vervolgens met een denktank van Sensire in een serie online creatieve sessies vertaald naar ideeën en oplossingen voor samenwerken in een 1,5 meter samenleving.

  Klant: Sensire

  Expertise: consumer insights, propositie ontwerp, creatieve facilitatie

  Jaar: 2020