Skip to content

Creatieve Facilitatie

Als creatief facilitator begeleidt MDesignThinking workshops voor kleine en grote groepen. Fysiek en in hybride vorm. Denk bijvoorbeeld aan een innovatiesessie om nieuwe en out-of-the-box ideeën te bedenken, een teambuilding sessie of een heidag voor het management team om nieuwe jaarplannen vorm te geven. In een creatieve sessie, met multidisciplinaire teams, worden inzichten en ideeën opgedaan voor uiteenlopende vraagstukken. Voordeel: door het samen te doen heb je direct alle kennis aan tafel, creëer je draagvlak en het is ook nog eens heel leuk! MDesignThinking zorgt voor een afwisselend en interactief programma, dat concrete resultaten en een brok positieve energie levert.

Op zoek naar een workshopbegeleider of creatief facilitator?

We doorlopen samen de volgende stappen:

  1. Intake: we verkennen je vraagstuk, bespreken wat er al is gedaan en wat er nu nodig is. Naast de gewenste concrete resultaten, bespreken we ook andere belangrijke doelen van een sessie, zoals bijvoorbeeld het creëren van draagvlak of teambuilding.
  2. Ontwerp sessieplan: MDesignThinking maakt een sessieplan en draaiboek. We stemmen het doel en de gewenste concrete resultaten af en bespreken bijpassende werkvormen. Desgewenst regelt MDesignThinking een inspirerende locatie.
  3. Sessie: Op de dag van de sessie begeleidt MDesignThinking het proces en zorgt voor creatieve en interactieve werkvormen. Afhankelijk van de groepsgrootte met 1 of meer creatief facilitatoren.
  4. Uitwerken resultaten: aan het eind van een sessie zijn er vaak een berg aan inzichten en ideeën. Belangrijk om deze resultaten te borgen. MDesignThinking werkt desgewenst de ruwe resultaten uit in bijvoorbeeld een extra ontwerp slag (in geval van een innovatiesessie) of een visualisatie van opgedane inzichten. Zo wordt het ontastbare, concreet en voorstelbaar.

Cases

Creatieve facilitatie